Jadłospis

P O N I E D Z I A Ł E K  28-11-2022

ZUPA FASOLOWA (2,5)

SOS CARBONARA Z BOCZKIEM I WARZYWAMI (1), MAKARON (2), MANDARYNKA

W T O R E K  29-11-2022

ZUPA BROKUŁOWA Z RYŻEM (2,5)

KOTLET DROBIOWY PANIEROWANY (1,3), ZIEMNIAKI (2), SURÓWKA Z BIAŁEJ KAPUSTY I PAPRYKI KOLOROWEJ (1,2,5,7)

Ś R O D A  30-11-2022

KREM Z BIAŁYCH WARZYW (1,2,5)

GULASZ WIEPRZOWY (1), KASZA JĘCZMIENNA (1), SURÓWKA Z OGÓRKÓW KISZONYCH I CEBULKI            

C Z W A R T E K  01-12-2022

ZUPA CEBULOWA (1,2,5)

GOŁĄBKI HISZPAŃSKIE (1,3), SOS POMIDOROWY (1,2), ZIEMNIAKI (2), SURÓWKA Z SELERA (2,5)

P I Ą T E K   02-12-2022

KREM MARCHEWKOWY Z KULECZKAMI (1,2,5)

KOTLETY Z JAJ (1,3), ZIEMNIAKI (2), SAŁATA LODOWA Z GROSZKIEM I OGÓRKIEM ZIELONYM  (1,2,5,7)                                                                                                

 

……………………………………………………………………………………………………….

………………………………………………………………………………………………………..

 

PODSTAWOWE ALERGENY POKARMOWE WYSTĘPUJĄCE W POSIŁKACH:

1. ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN 2. MLEKO 3. JAJA 4. RYBY 5. SELER 6. SOJA 7. GORCZYCA 8.NASIONA SEZAMU 9.SKORUPIAKI 10.ORZECHY 11.DWUTLENEK WĘGLA 12.ŁUBIN 13.MIĘCZAKI.

DO PRZYGOTOWYWANIA POSIŁKÓW UŻYWANE SĄ PRZYPRAWY: ZIELE ANGIELSKIE, LIŚĆ LAUROWY, CZOSNEK GRANULOWANY, PIEPRZ CZARNY, PIEPRZ CYTRYNOWY, PIEPRZ ZIOŁOWY, MAJERANEK, PAPRYKA SŁODKA I OSTRA, BAZYLIA, OREGANO, ROZMARYN, TYMIANEK, KOLENDRA, CEBULKA PRAŻONA, SUSZ WARZYWNY(MARCHEW, PIETRUSZKA, SELER, POR, PASTERNAK, PIETRUSZKA NAĆ, CEBULA).