Jadłospis

P O N I E D Z I A Ł E K  13-06-2022

KRUPNIK (1,2,5)

GULASZ MIĘSNO-WARZYWNY (1,5), KASZA KUSKUS (1), SURÓWKA Z MŁODEJ KAPUSTY, MARCHEWKI I PORA (7)

W T O R E K  14-06-2022

BARSZCZ CZERWONY Z MAKARONEM (1,2,5)

UDKO PANIEROWANE (1,3), ZIEMNIAKI  (2), SURÓWKA Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ, OGÓRKA KONSERWOWEGO I PAPRYKI (1,2,5,7)

Ś R O D A  15-06-2022

KAPUŚNIAK (2,5)

INDYK W SOSIE SŁODKO-KWAŚNYM (1), RYŻ, OGÓREK ZIELONY             

P O N I E D Z I A Ł E K  20-06-2022

ZUPA OGÓRKOWA (1,2,5)

SOS BOLOŃSKI Z MIĘSEM (1,5), MAKARON  (1), JABŁKO

W T O R E K  21-06-2022

ZUPA DYNIOWA Z MAKARONEM (1,2)

ŻEBERKA PIECZONE (1), ZIEMNIAKI (2), SURÓWKA Z KAPUSTY, KUKURYDZY I PORA

Ś R O D A  22-06-2022

ZUPA CEBULOWA (1,2,5)

BOEUF STROGONOW (1,2) KLUSKI PÓŁFRANCUSKIE (1,3) KAPUSTA GOTOWANA

C Z W A R T E K  23-06-2022

KREM PIECZARKOWY   (1,2,5)

UDKO GOTOWANE, SOS POTRAWKOWY (1,2), RYŻ,  MARCHEWKA                                                                                                                    

………………………………………………………………………………………………………..

………………………………………………………………………………………………………..

 

PODSTAWOWE ALERGENY POKARMOWE WYSTĘPUJĄCE W POSIŁKACH:

1. ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN 2. MLEKO 3. JAJA 4. RYBY 5. SELER 6. SOJA 7. GORCZYCA 8.NASIONA SEZAMU 9.SKORUPIAKI 10.ORZECHY 11.DWUTLENEK WĘGLA 12.ŁUBIN 13.MIĘCZAKI.

DO PRZYGOTOWYWANIA POSIŁKÓW UŻYWANE SĄ PRZYPRAWY: ZIELE ANGIELSKIE, LIŚĆ LAUROWY, CZOSNEK GRANULOWANY, PIEPRZ CZARNY, PIEPRZ CYTRYNOWY, PIEPRZ ZIOŁOWY, MAJERANEK, PAPRYKA SŁODKA I OSTRA, BAZYLIA, OREGANO, ROZMARYN, TYMIANEK, KOLENDRA, CEBULKA PRAŻONA, SUSZ WARZYWNY(MARCHEW, PIETRUSZKA, SELER, POR, PASTERNAK, PIETRUSZKA NAĆ, CEBULA).