P O N I E D Z I A Ł E K 13-06-2022
KRUPNIK (1,2,5)
GULASZ MIĘSNO-WARZYWNY (1,5), KASZA KUSKUS (1), SURÓWKA Z MŁODEJ KAPUSTY, MARCHEWKI I PORA (7)
W T O R E K 14-06-2022
BARSZCZ CZERWONY Z MAKARONEM (1,2,5)
UDKO PANIEROWANE (1,3), ZIEMNIAKI (2), SURÓWKA Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ, OGÓRKA KONSERWOWEGO I PAPRYKI (1,2,5,7)
Ś R O D A 15-06-2022
KAPUŚNIAK (2,5)
INDYK W SOSIE SŁODKO-KWAŚNYM (1), RYŻ, OGÓREK ZIELONY
P O N I E D Z I A Ł E K 20-06-2022
ZUPA OGÓRKOWA (1,2,5)
SOS BOLOŃSKI Z MIĘSEM (1,5), MAKARON (1), JABŁKO
W T O R E K 21-06-2022
ZUPA DYNIOWA Z MAKARONEM (1,2)
ŻEBERKA PIECZONE (1), ZIEMNIAKI (2), SURÓWKA Z KAPUSTY, KUKURYDZY I PORA
Ś R O D A 22-06-2022
ZUPA CEBULOWA (1,2,5)
BOEUF STROGONOW (1,2) KLUSKI PÓŁFRANCUSKIE (1,3) KAPUSTA GOTOWANA
C Z W A R T E K 23-06-2022
KREM PIECZARKOWY (1,2,5)
UDKO GOTOWANE, SOS POTRAWKOWY (1,2), RYŻ, MARCHEWKA
………………………………………………………………………………………………………..
………………………………………………………………………………………………………..
PODSTAWOWE ALERGENY POKARMOWE WYSTĘPUJĄCE W POSIŁKACH:
1. ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN 2. MLEKO 3. JAJA 4. RYBY 5. SELER 6. SOJA 7. GORCZYCA 8.NASIONA SEZAMU 9.SKORUPIAKI 10.ORZECHY 11.DWUTLENEK WĘGLA 12.ŁUBIN 13.MIĘCZAKI.
DO PRZYGOTOWYWANIA POSIŁKÓW UŻYWANE SĄ PRZYPRAWY: ZIELE ANGIELSKIE, LIŚĆ LAUROWY, CZOSNEK GRANULOWANY, PIEPRZ CZARNY, PIEPRZ CYTRYNOWY, PIEPRZ ZIOŁOWY, MAJERANEK, PAPRYKA SŁODKA I OSTRA, BAZYLIA, OREGANO, ROZMARYN, TYMIANEK, KOLENDRA, CEBULKA PRAŻONA, SUSZ WARZYWNY(MARCHEW, PIETRUSZKA, SELER, POR, PASTERNAK, PIETRUSZKA NAĆ, CEBULA).