Uczniowie klasy 2a postawili na zdrowie i witaminy. Wspólnie przygotowali pyszne, kolorowe sałatki owocowe. Każdy przyniósł swoje ulubione owoce: jabłka, gruszki, śliwki, maliny, winogrona, banany, kiwi – które zostały starannie umyte, obrane i pokrojone. Podczas zajęć w klasie unosił się zapach świeżo krojonych owoców.
Przygotowanie sałatek było nie tylko świetną zabawą, ale także okazją do nauki współpracy, dzielenia się obowiązkami i rozmowy o zdrowym odżywianiu.
Na koniec uczniowie z apetytem degustowali swoje sałatki, ciesząc się kolorami i smakami.
To była zdrowa, smaczna i radosna lekcja!
Przygotowanie sałatek było nie tylko świetną zabawą, ale także okazją do nauki współpracy, dzielenia się obowiązkami i rozmowy o zdrowym odżywianiu.
Na koniec uczniowie z apetytem degustowali swoje sałatki, ciesząc się kolorami i smakami.
To była zdrowa, smaczna i radosna lekcja!