P O N I E D Z I A Ł E K 18-11-2024
ZUPA OGÓRKOWA (1,2,5)
SOS BOLOŃSKI Z MIĘSEM (1,2,5), MAKARON (1), JABŁKO
W T O R E K 19-11-2024
ROSÓŁ Z KLUSECZKAMI (1,3,5)
UDKO PIECZONE, ZIEMNIAKI (2), SURÓWKA Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ, OGÓRKÓW KONSERWOWYCH I KUKURYDZY (2,5,7)
Ś R O D A 20-11-2024
KAPUŚNIAK Z BIAŁEJ KAPUSTY (2,5)
GULASZ WIEPRZOWY Z GRZYBAMI (1), KASZA Z SOCZEWICĄ (1), SURÓWKA Z MODREJ KAPUSTY, JABŁKA I PORA (2,7)
C Z W A R T E K 21-11-2024
BARSZCZ CZERWONY Z MAKARONEM (1,2)
PALUSZKI DROBIOWE PANIEROWANE (1,3), ZIEMNIAKI (2), SURÓWKA Z BIAŁEJ KAPUSTY, MARCHEWKI I PORA (7)
P I Ą T E K 22-11-2024
ZUPA GROCHOWA (5)
KOTLECIKI RYBNE (1,3,4), SOS KOPERKOWY (1,2), RYŻ, WARZYWA GOTOWANE, OGÓREK ZIELONY
……………………………………………………………………………………………………….
………………………………………………………………………………………………………..
PODSTAWOWE ALERGENY POKARMOWE WYSTĘPUJĄCE W POSIŁKACH:
1. ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN 2. MLEKO 3. JAJA 4. RYBY 5. SELER 6. SOJA 7. GORCZYCA 8. NASIONA SEZAMU 9. SKORUPIAKI 10. ORZECHY 11. DWUTLENEK WĘGLA 12. ŁUBIN 13. MIĘCZAKI.
DO PRZYGOTOWYWANIA POSIŁKÓW UŻYWANE SĄ PRZYPRAWY: ZIELE ANGIELSKIE, LIŚĆ LAUROWY, CZOSNEK GRANULOWANY, PIEPRZ CZARNY, PIEPRZ CYTRYNOWY, PIEPRZ ZIOŁOWY, MAJERANEK, PAPRYKA SŁODKA I OSTRA, BAZYLIA, OREGANO, ROZMARYN, TYMIANEK, KOLENDRA, CEBULKA PRAŻONA, SUSZ WARZYWNY (MARCHEW, PIETRUSZKA, SELER, POR, PASTERNAK, PIETRUSZKA NAĆ, CEBULA).