Jadłospis

Arleta Trawińska
10 maja, 2023

P O N I E D Z I A Ł E K  13-05-2024

ZUPA GULASZOWA Z MIĘSEM (1,2,5)

PIEROGI Z TRUSKAWKAMI, MASŁEM I CUKREM (1), 

BANAN                                                                                  

 

P I Ą T E K   17-05-2024

KREM Z BIAŁYCH WARZYW (2,5)

FILET RYBNY PANIEROWANY (1,3,4), ZIEMNIAKI (2),    

SURÓWKA GRECKA (1,5,7)

 

……………………………………………………………………………………………………….

………………………………………………………………………………………………………..

 

PODSTAWOWE ALERGENY POKARMOWE WYSTĘPUJĄCE W POSIŁKACH:

1. ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN 2. MLEKO 3. JAJA 4. RYBY 5. SELER 6. SOJA 7. GORCZYCA 8. NASIONA SEZAMU 9. SKORUPIAKI 10. ORZECHY 11. DWUTLENEK WĘGLA 12. ŁUBIN 13. MIĘCZAKI.

DO PRZYGOTOWYWANIA POSIŁKÓW UŻYWANE SĄ PRZYPRAWY: ZIELE ANGIELSKIE, LIŚĆ LAUROWY, CZOSNEK GRANULOWANY, PIEPRZ CZARNY, PIEPRZ CYTRYNOWY, PIEPRZ ZIOŁOWY, MAJERANEK, PAPRYKA SŁODKA I OSTRA, BAZYLIA, OREGANO, ROZMARYN, TYMIANEK, KOLENDRA, CEBULKA PRAŻONA, SUSZ WARZYWNY (MARCHEW, PIETRUSZKA, SELER, POR, PASTERNAK, PIETRUSZKA NAĆ, CEBULA). 


Kontakt

Samorządowa Szkoła Podstawowa nr 1 we Wrześni im. 68. Wrzesińskiego Pułku Piechoty

Phone

+48 (61) 61 436 01 64

 

Email

ssp-1@wrzesnia.pl