Jadłospis

Arleta Trawińska
22 czerwca, 2023

P O N I E D Z I A Ł E K  23-06-2025

ZUPA OGÓRKOWA (1,2,5)

SOS BOLOŃSKI Z MIĘSEM (1,5), MAKARON (1), OGÓREK ZIELONY                                                    

W T O R E K  24-06-2025

KREM Z CZERWONYCH WARZYW (2,5)

KOTLET SCHABOWY (1,3), ZIEMNIAKI (2), SURÓWKA Z  KAPUSTY, MARCHEWKI I PORA (7)                                                          

Ś R O D A  25-06-2025

ROSÓŁ Z KLUSECZKAMI (1,5)

UDKO PIECZONE, ZIEMNIAKI (2), SAŁATA Z OGÓRKIEM I KOPERKIEM (2,7)                                                                                                                                              

C Z W A R T E K  26-06-2025

ŻUREK Z ZIEMNIAKAMI (1,2,5)       

GULASZ WIEPRZOWY (1), KASZA (1), SURÓWKA Z KAPUSTY, KALAREPY I RZODKIEWKI (2,7)                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                    ……………………………………………………………………………………………………….

………………………………………………………………………………………………………..

 

PODSTAWOWE ALERGENY POKARMOWE WYSTĘPUJĄCE W POSIŁKACH:

1. ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN 2. MLEKO 3. JAJA 4. RYBY 5. SELER 6. SOJA 7. GORCZYCA 8. NASIONA SEZAMU 9. SKORUPIAKI 10. ORZECHY 11. DWUTLENEK WĘGLA 12. ŁUBIN 13. MIĘCZAKI.

DO PRZYGOTOWYWANIA POSIŁKÓW UŻYWANE SĄ PRZYPRAWY: ZIELE ANGIELSKIE, LIŚĆ LAUROWY, CZOSNEK GRANULOWANY, PIEPRZ CZARNY, PIEPRZ CYTRYNOWY, PIEPRZ ZIOŁOWY, MAJERANEK, PAPRYKA SŁODKA I OSTRA, BAZYLIA, OREGANO, ROZMARYN, TYMIANEK, KOLENDRA, CEBULKA PRAŻONA, SUSZ WARZYWNY (MARCHEW, PIETRUSZKA, SELER, POR, PASTERNAK, PIETRUSZKA NAĆ, CEBULA).