P O N I E D Z I A Ł E K 31-03-2025
KREM Z ZIELONYCH WARZYW (2,5)
BIGOS (5), ZIEMNIAKI (2), JABŁKO
W T O R E K 01-04-2025
ZUPA ZIEMNIACZANA Z BOCZKIEM I CEBULKĄ (1,2,5)
GULASZ WIEPRZOWY (1), KASZA PĘCZAK (1), BURACZKI Z JABŁKAMI
Ś R O D A 02-04-2025
ZUPA MARCHEWKOWA Z KULECZKAMI (1,2,5)
KOTLET DROBIOWY MIELONY (1,3), ZIEMNIAKI (2), SAŁATA Z GROSZKIEM I OGÓRKIEM ZIELONYM (2,7)
C Z W A R T E K 03-04-2025
KAPUŚNIAK (5)
PALUSZKI SCHABOWE W SOSIE PIECZARKOWYM (1,2), KUSKUS PERŁOWY (1), SURÓWKA Z KAPUSTY I BIAŁEJ RZODKWI (2,7)
P I Ą T E K 04-04-2025
ZUPA JARZYNOWA (2)
PLACKI ZIEMNIACZANE (1,3) ZE ŚMIETANĄ (2) I CUKREM), BANAN ……………………………………………………………………………………………………….
………………………………………………………………………………………………………..
PODSTAWOWE ALERGENY POKARMOWE WYSTĘPUJĄCE W POSIŁKACH:
1. ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN 2. MLEKO 3. JAJA 4. RYBY 5. SELER 6. SOJA 7. GORCZYCA 8. NASIONA SEZAMU 9. SKORUPIAKI 10. ORZECHY 11. DWUTLENEK WĘGLA 12. ŁUBIN 13. MIĘCZAKI.
DO PRZYGOTOWYWANIA POSIŁKÓW UŻYWANE SĄ PRZYPRAWY: ZIELE ANGIELSKIE, LIŚĆ LAUROWY, CZOSNEK GRANULOWANY, PIEPRZ CZARNY, PIEPRZ CYTRYNOWY, PIEPRZ ZIOŁOWY, MAJERANEK, PAPRYKA SŁODKA I OSTRA, BAZYLIA, OREGANO, ROZMARYN, TYMIANEK, KOLENDRA, CEBULKA PRAŻONA, SUSZ WARZYWNY (MARCHEW, PIETRUSZKA, SELER, POR, PASTERNAK, PIETRUSZKA NAĆ, CEBULA).