P O N I E D Z I A Ł E K 23-06-2025
ZUPA OGÓRKOWA (1,2,5)
SOS BOLOŃSKI Z MIĘSEM (1,5), MAKARON (1), OGÓREK ZIELONY
W T O R E K 24-06-2025
KREM Z CZERWONYCH WARZYW (2,5)
KOTLET SCHABOWY (1,3), ZIEMNIAKI (2), SURÓWKA Z KAPUSTY, MARCHEWKI I PORA (7)
Ś R O D A 25-06-2025
ROSÓŁ Z KLUSECZKAMI (1,5)
UDKO PIECZONE, ZIEMNIAKI (2), SAŁATA Z OGÓRKIEM I KOPERKIEM (2,7)
C Z W A R T E K 26-06-2025
ŻUREK Z ZIEMNIAKAMI (1,2,5)
GULASZ WIEPRZOWY (1), KASZA (1), SURÓWKA Z KAPUSTY, KALAREPY I RZODKIEWKI (2,7) ……………………………………………………………………………………………………….
………………………………………………………………………………………………………..
PODSTAWOWE ALERGENY POKARMOWE WYSTĘPUJĄCE W POSIŁKACH:
1. ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN 2. MLEKO 3. JAJA 4. RYBY 5. SELER 6. SOJA 7. GORCZYCA 8. NASIONA SEZAMU 9. SKORUPIAKI 10. ORZECHY 11. DWUTLENEK WĘGLA 12. ŁUBIN 13. MIĘCZAKI.
DO PRZYGOTOWYWANIA POSIŁKÓW UŻYWANE SĄ PRZYPRAWY: ZIELE ANGIELSKIE, LIŚĆ LAUROWY, CZOSNEK GRANULOWANY, PIEPRZ CZARNY, PIEPRZ CYTRYNOWY, PIEPRZ ZIOŁOWY, MAJERANEK, PAPRYKA SŁODKA I OSTRA, BAZYLIA, OREGANO, ROZMARYN, TYMIANEK, KOLENDRA, CEBULKA PRAŻONA, SUSZ WARZYWNY (MARCHEW, PIETRUSZKA, SELER, POR, PASTERNAK, PIETRUSZKA NAĆ, CEBULA).