Jadłospis

Arleta Trawińska
28 marca, 2023

P O N I E D Z I A Ł E K  31-03-2025

KREM Z ZIELONYCH WARZYW (2,5)

BIGOS (5), ZIEMNIAKI (2), JABŁKO                                                    

W T O R E K  01-04-2025

ZUPA ZIEMNIACZANA Z BOCZKIEM I CEBULKĄ (1,2,5)

GULASZ WIEPRZOWY (1), KASZA PĘCZAK (1), BURACZKI Z JABŁKAMI                                                          

Ś R O D A  02-04-2025

ZUPA MARCHEWKOWA Z KULECZKAMI (1,2,5)

KOTLET DROBIOWY MIELONY (1,3), ZIEMNIAKI (2), SAŁATA Z GROSZKIEM I OGÓRKIEM ZIELONYM (2,7)                                                                                         

C Z W A R T E K  03-04-2025

KAPUŚNIAK (5)       

PALUSZKI SCHABOWE W SOSIE PIECZARKOWYM (1,2), KUSKUS PERŁOWY (1), SURÓWKA Z KAPUSTY I BIAŁEJ RZODKWI (2,7)

P I Ą T E K   04-04-2025

ZUPA JARZYNOWA (2)

PLACKI ZIEMNIACZANE (1,3) ZE ŚMIETANĄ (2) I CUKREM), BANAN                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                           ……………………………………………………………………………………………………….

………………………………………………………………………………………………………..

 

PODSTAWOWE ALERGENY POKARMOWE WYSTĘPUJĄCE W POSIŁKACH:

1. ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN 2. MLEKO 3. JAJA 4. RYBY 5. SELER 6. SOJA 7. GORCZYCA 8. NASIONA SEZAMU 9. SKORUPIAKI 10. ORZECHY 11. DWUTLENEK WĘGLA 12. ŁUBIN 13. MIĘCZAKI.

DO PRZYGOTOWYWANIA POSIŁKÓW UŻYWANE SĄ PRZYPRAWY: ZIELE ANGIELSKIE, LIŚĆ LAUROWY, CZOSNEK GRANULOWANY, PIEPRZ CZARNY, PIEPRZ CYTRYNOWY, PIEPRZ ZIOŁOWY, MAJERANEK, PAPRYKA SŁODKA I OSTRA, BAZYLIA, OREGANO, ROZMARYN, TYMIANEK, KOLENDRA, CEBULKA PRAŻONA, SUSZ WARZYWNY (MARCHEW, PIETRUSZKA, SELER, POR, PASTERNAK, PIETRUSZKA NAĆ, CEBULA).