P O N I E D Z I A Ł E K 13-01-2025
ZUPA OGÓRKOWA (1,2,5)
SOS BOLOŃSKI Z MIĘSEM (1,5), MAKARON (1), BANAN
W T O R E K 14-01-2025
ZUPA BURACZKOWA (2,5)
KOTLET SCHABOWY (1,3), ZIEMNIAKI (2), SURÓWKA Z WŁOSKIEJ KAPUSTY, KUKURYDZY, FASOLKI I PORA (2,7)
Ś R O D A 15-01-2025
KREM Z BIAŁYCH WARZYW (2,5)
KARKÓWKA Z WARZYWAMI W SOSIE CHIŃSKIM (1,5,6), KUSKUS (1), MUS OWOCOWY
C Z W A R T E K 16-01-2025
ZUPA PIECZARKOWA (1,2,5)
KLOPSY DROBIOWE PIECZONE (1,3), ZIEMNIAKI (2), SURÓWKA Z MODREJ KAPUSTY, JABŁKA I PORA (2,7)
P I Ą T E K 17-01-2025
KAPUŚNIAK (5)
KOTLECIKI RYBNE (1,3,4), SOS KOPERKOWY (1,2), RYŻ, MINI MARCHEWKI, OGÓREK ZIELONY ……………………………………………………………………………………………………….
………………………………………………………………………………………………………..
PODSTAWOWE ALERGENY POKARMOWE WYSTĘPUJĄCE W POSIŁKACH:
1. ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN 2. MLEKO 3. JAJA 4. RYBY 5. SELER 6. SOJA 7. GORCZYCA 8. NASIONA SEZAMU 9. SKORUPIAKI 10. ORZECHY 11. DWUTLENEK WĘGLA 12. ŁUBIN 13. MIĘCZAKI.
DO PRZYGOTOWYWANIA POSIŁKÓW UŻYWANE SĄ PRZYPRAWY: ZIELE ANGIELSKIE, LIŚĆ LAUROWY, CZOSNEK GRANULOWANY, PIEPRZ CZARNY, PIEPRZ CYTRYNOWY, PIEPRZ ZIOŁOWY, MAJERANEK, PAPRYKA SŁODKA I OSTRA, BAZYLIA, OREGANO, ROZMARYN, TYMIANEK, KOLENDRA, CEBULKA PRAŻONA, SUSZ WARZYWNY (MARCHEW, PIETRUSZKA, SELER, POR, PASTERNAK, PIETRUSZKA NAĆ, CEBULA).