Jadłospis

Arleta Trawińska
13 grudnia, 2023

P O N I E D Z I A Ł E K  16-12-2024

ZUPA OGÓRKOWA (1,2,5)

SOS BOLOŃSKI Z MIĘSEM (1,5), MAKARON (1), MANDARYNKA                                                       

W T O R E K  17-12-2024

ZUPA KASZUBSKA (2,5)

SZNYCELKI DROBIOWE, SOS PIECZARKOWY (1,2), KASZA BULGUR (1), SURÓWKA Z MODREJ KAPUSTY, JABŁKA I PORA (2,7)                                                          

Ś R O D A  18-12-2024

ROSÓŁ Z MAKARONEM (1,5)

KOTLET SCHABOWY (1,3), ZIEMNIAKI (2), SAŁATA Z GROSZKIEM I OGÓRKIEM ZIELONYM (2,7)         

C Z W A R T E K  19-12-2024

ZUPA SELEROWA Z KULECZKAMI (1,2,5)      

BITKI WIEPRZOWE W SOSIE (1), GNOCCHI (1,3), SURÓWKA Z KAPUSTY I WARZYW KONSERWOWYCH (2,7)

P I Ą T E K   20-12-2024

ZUPA KALAFIOROWA (1,2,5)

FILET RYBNY PIECZONY (1,3), ZIEMNIAKI (2), SURÓWKA Z KISZONEJ KAPUSTY, MARCHEWKI I PORA

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         ……………………………………………………………………………………………………….

………………………………………………………………………………………………………..

 

PODSTAWOWE ALERGENY POKARMOWE WYSTĘPUJĄCE W POSIŁKACH:

1. ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN 2. MLEKO 3. JAJA 4. RYBY 5. SELER 6. SOJA 7. GORCZYCA 8. NASIONA SEZAMU 9. SKORUPIAKI 10. ORZECHY 11. DWUTLENEK WĘGLA 12. ŁUBIN 13. MIĘCZAKI.

DO PRZYGOTOWYWANIA POSIŁKÓW UŻYWANE SĄ PRZYPRAWY: ZIELE ANGIELSKIE, LIŚĆ LAUROWY, CZOSNEK GRANULOWANY, PIEPRZ CZARNY, PIEPRZ CYTRYNOWY, PIEPRZ ZIOŁOWY, MAJERANEK, PAPRYKA SŁODKA I OSTRA, BAZYLIA, OREGANO, ROZMARYN, TYMIANEK, KOLENDRA, CEBULKA PRAŻONA, SUSZ WARZYWNY (MARCHEW, PIETRUSZKA, SELER, POR, PASTERNAK, PIETRUSZKA NAĆ, CEBULA). 


Kontakt

Samorządowa Szkoła Podstawowa nr 1 we Wrześni im. 68. Wrzesińskiego Pułku Piechoty

Phone

+48 (61) 61 436 01 64

 

Email

ssp-1@wrzesnia.pl