P O N I E D Z I A Ł E K 07-10-2024
ZUPA OGÓRKOWA (1,2,5)
SOS BOLOŃSKI Z MIĘSEM (1,5), MAKARON (1), ŚLIWKA
W T O R E K 08-10-2024
ZUPA DYNIOWA Z MAKARONEM (1,2)
UDKO PIECZONE, ZIEMNIAKI (2), SURÓWKA Z KAPUSTY, OGÓRKÓW KONSERWOWYCH I PORA (1,2,5,7)
Ś R O D A 09-10-2024
ZUPA CEBULOWA Z ZIEMNIAKAMI (1,2,5)
PULPETY W SOSIE SEROWO-ŚMIETANOWYM (1,2), KUSKUS PERŁOWY (1), SURÓWKA Z MODREJ KAPUSTY, JABŁKA I PORA (2,7)
C Z W A R T E K 10-10-2024
ROSÓŁ Z MAKARONEM (1,5)
KOTLET SCHABOWY (1,3), ZIEMNIAKI (2), SURÓWKA Z BIAŁEJ KAPUSTY, PAPRYKI, PORA I KUKURYDZY (1,2,5,7)
P I Ą T E K 11-10-2024
KRUPNIK (1,2,5)
FILET RYBNY GOTOWANY (4), RYŻ, WARZYWA GOTOWANE, OGÓREK ……………………………………………………………………………………………………….
………………………………………………………………………………………………………..
PODSTAWOWE ALERGENY POKARMOWE WYSTĘPUJĄCE W POSIŁKACH:
1. ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN 2. MLEKO 3. JAJA 4. RYBY 5. SELER 6. SOJA 7. GORCZYCA 8. NASIONA SEZAMU 9. SKORUPIAKI 10. ORZECHY 11. DWUTLENEK WĘGLA 12. ŁUBIN 13. MIĘCZAKI.
DO PRZYGOTOWYWANIA POSIŁKÓW UŻYWANE SĄ PRZYPRAWY: ZIELE ANGIELSKIE, LIŚĆ LAUROWY, CZOSNEK GRANULOWANY, PIEPRZ CZARNY, PIEPRZ CYTRYNOWY, PIEPRZ ZIOŁOWY, MAJERANEK, PAPRYKA SŁODKA I OSTRA, BAZYLIA, OREGANO, ROZMARYN, TYMIANEK, KOLENDRA, CEBULKA PRAŻONA, SUSZ WARZYWNY (MARCHEW, PIETRUSZKA, SELER, POR, PASTERNAK, PIETRUSZKA NAĆ, CEBULA).