P O N I E D Z I A Ł E K 17-06-2024
BARSZCZ UKRAIŃSKI (1,2,5)
SOS BOLOŃSKI Z MIĘSEM (1,5), MAKARON (1), POMARAŃCZA
W T O R E K 18-06-2024
ZUPA BROKUŁOWA Z RYŻEM (2,5)
UDKO PIECZONE, ZIEMNIAKI (2), SURÓWKA Z MŁODEJ KAPUSTY, MARCHEWKI I PORA (7)
Ś R O D A 19-06-2024
ZUPA SELEROWA Z KULECZKAMI (1,2,5)
ŻEBERKA PIECZONE, SOS WARZYWNY (1), ZIEMNIAKI (2), SURÓWKA Z KAPUSTY, PAPRYKI I KUKURYDZY (1,2,5,7)
C Z W A R T E K 20-06-2024
KREM Z CZERWONYCH WARZYW (2,5)
KIEŁBASKI RUMUŃSKIE (1,3), ZIEMNIAKI (2), SURÓWKA Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ, OGÓRKÓW KONSERWOWYCH I ZIELONYCH (1,2,5,7)
……………………………………………………………………………………………………….
………………………………………………………………………………………………………..
PODSTAWOWE ALERGENY POKARMOWE WYSTĘPUJĄCE W POSIŁKACH:
1. ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN 2. MLEKO 3. JAJA 4. RYBY 5. SELER 6. SOJA 7. GORCZYCA 8. NASIONA SEZAMU 9. SKORUPIAKI 10. ORZECHY 11. DWUTLENEK WĘGLA 12. ŁUBIN 13. MIĘCZAKI.
DO PRZYGOTOWYWANIA POSIŁKÓW UŻYWANE SĄ PRZYPRAWY: ZIELE ANGIELSKIE, LIŚĆ LAUROWY, CZOSNEK GRANULOWANY, PIEPRZ CZARNY, PIEPRZ CYTRYNOWY, PIEPRZ ZIOŁOWY, MAJERANEK, PAPRYKA SŁODKA I OSTRA, BAZYLIA, OREGANO, ROZMARYN, TYMIANEK, KOLENDRA, CEBULKA PRAŻONA, SUSZ WARZYWNY (MARCHEW, PIETRUSZKA, SELER, POR, PASTERNAK, PIETRUSZKA NAĆ, CEBULA).