P O N I E D Z I A Ł E K 17-03-2025
BARSZCZ UKRAIŃSKI (2,5)
SZNYCELKI DROBIOWE Z BROKUŁAMI W SOSIE SEROWYM (1,2), MAKARON (1), JABŁKO
W T O R E K 18-03-2025
ZUPA SELEROWA Z KULECZKAMI (2,5)
KOTLET MIELONY (1,3), ZIEMNIAKI (2), SURÓWKA Z MODREJ KAPUSTY, JABŁKA I PORA (2,7)
Ś R O D A 19-03-2025
ŻUREK Z JAJKIEM I ZIEMNIAKAMI (1,2,3,5)
GULASZ WIEPRZOWY (1), KASZA BULGUR (1), SURÓWKA Z OGÓRKÓW KISZONYCH I CEBULKI
C Z W A R T E K 20-03-2025
ZUPA POMIDOROWA Z RYŻEM (2,5)
KOTLET SCHABOWY (1,3), ZIEMNIAKI (2), SURÓWKA Z KAPUSTY, OGÓRKÓW KONSERWOWYCH I KUKURYDZY (2,7)
P I Ą T E K 21-03-2025
ZUPA GROCHOWA (5), BUŁKA PSZENNA (1,3)
BANAN, MUS OWOCOWY
……………………………………………………………………………………………………….
………………………………………………………………………………………………………..
PODSTAWOWE ALERGENY POKARMOWE WYSTĘPUJĄCE W POSIŁKACH:
1. ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN 2. MLEKO 3. JAJA 4. RYBY 5. SELER 6. SOJA 7. GORCZYCA 8. NASIONA SEZAMU 9. SKORUPIAKI 10. ORZECHY 11. DWUTLENEK WĘGLA 12. ŁUBIN 13. MIĘCZAKI.
DO PRZYGOTOWYWANIA POSIŁKÓW UŻYWANE SĄ PRZYPRAWY: ZIELE ANGIELSKIE, LIŚĆ LAUROWY, CZOSNEK GRANULOWANY, PIEPRZ CZARNY, PIEPRZ CYTRYNOWY, PIEPRZ ZIOŁOWY, MAJERANEK, PAPRYKA SŁODKA I OSTRA, BAZYLIA, OREGANO, ROZMARYN, TYMIANEK, KOLENDRA, CEBULKA PRAŻONA, SUSZ WARZYWNY (MARCHEW, PIETRUSZKA, SELER, POR, PASTERNAK, PIETRUSZKA NAĆ, CEBULA).