P O N I E D Z I A Ł E K 06-05-2024
KRUPNIK Z GRZYBAMI (1,2,5)
KLUSKI PÓŁFRANCUSKIE Z BOCZKIEM I CEBULKĄ (1,3), KAPUSTA KISZONA GOTOWANA, JABŁKO
W T O R E K 07-05-2024
ZUPA BURACZKOWA (1,2,5)
INDYK Z WARZYWAMI W SOSIE CURRY (1,2), KUSKUS PERŁOWY (1), SURÓWKA Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ, OGÓRKÓW KONSERWOWYCH I KUKURYDZY (1,2,5,7)
Ś R O D A 08-05-2024
ROSÓŁ Z KLUSECZKAMI (1,3,5)
KOTLET SCHABOWY (1,3), ZIEMNIAKI (2), SURÓWKA Z BIAŁEJ KAPUSTY, MARCHEWKI I PORA (7)
C Z W A R T E K 09-05-2024
ZUPA CYGAŃSKA Z BOCZKIEM (1,2,5)
PULPETY DROBIOWE (1,3), SOS POTRAWKOWY (1,2), RYŻ, MARCHEWKA Z GROSZKIEM, OGÓREK ZIELONY
P I Ą T E K 10-05-2024
ZUPA JARZYNOWA (1,2,5)
FILET RYBNY ZAPIEKANY Z SEREM (1,3,4), ZIEMNIAKI (2), SAŁATA Z KIEŁKAMI (1,2,5,7)
……………………………………………………………………………………………………….
………………………………………………………………………………………………………..
PODSTAWOWE ALERGENY POKARMOWE WYSTĘPUJĄCE W POSIŁKACH:
1. ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN 2. MLEKO 3. JAJA 4. RYBY 5. SELER 6. SOJA 7. GORCZYCA 8. NASIONA SEZAMU 9. SKORUPIAKI 10. ORZECHY 11. DWUTLENEK WĘGLA 12. ŁUBIN 13. MIĘCZAKI.
DO PRZYGOTOWYWANIA POSIŁKÓW UŻYWANE SĄ PRZYPRAWY: ZIELE ANGIELSKIE, LIŚĆ LAUROWY, CZOSNEK GRANULOWANY, PIEPRZ CZARNY, PIEPRZ CYTRYNOWY, PIEPRZ ZIOŁOWY, MAJERANEK, PAPRYKA SŁODKA I OSTRA, BAZYLIA, OREGANO, ROZMARYN, TYMIANEK, KOLENDRA, CEBULKA PRAŻONA, SUSZ WARZYWNY (MARCHEW, PIETRUSZKA, SELER, POR, PASTERNAK, PIETRUSZKA NAĆ, CEBULA).